söndag 17 juli 2011

"Det blir kanon, va?"


"Det blir kanon, va?" frågar Björn Skifs stackars karaktär i Drömkåken (1993).
Har i veckan för första gången anlitat hantverkarne för reparation på huset. Det är hängrännorna som ska bytas. Har funderat på om det blir bra, men kommit fram till att det antagligen inte blir värre än när Björn Skifs rollfigur i filmen Drömkåken (1993) anlitar dubiösa hantverkare.

Intensiva diskussioner förs för närvarande om vilka vägval som ska göras i renoveringen. Vi har exempelvis en pågående diskussion om hur vi ska hantera kyrkorummets scen. Vi är ense om att behålla någon form av scen, det känns viktigt för känslan. Däremot skulle jag gärna ta bort staketet för att öppna upp för den planerade sittgruppen mot resten av rummet. Ett hus vi båda inspireras av är det före detta missionshuset på Sturkö, Blekinge. Där har ägarna bland annat fått till eldstad och matplats fint.

Så småningom behöver husets ytterdörrar (ja, vi har ett gäng) bytas eller renoveras. Eftersom ingen av dörrarna är ursprungliga och avviker från den stil vi vill skapa frestar det att köpa nya. Här är en som skulle passa till huvudingången, eller varför inte dom här?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar